DEGUSTAČNÍ VEČEŘE - CH. D´YQUEM

seznam degustovaných vín

Degustační menu:

Champagne Vieille Vigne Extra Brut 2006, Pierre Moncuit

+

Kroketa z bůčku z Iberijského selete

________________________________________

Y de Yquem (Ygrec) 2007

+

Pošírovaná treska Skrei s rizotem ze stařené rýže Acquarello

________________________________________

Ch. D'Yquem, Sauternes 1er Grand Cru Classe 1988

+

Pečená Foie gras s Yuzu kaviárem a amarena višní

________________________________________

Ch. D'Yquem, Sauternes 1er Grand Cru Classe 1983

+

Gratinovaný roquefort v rýžovém těstě s čerstvým fíkem

________________________________________

Ch. D'Yquem, Sauternes 1er Grand Cru Classe 1994

+

Tatarák z modroploutvého tuňáka se zeleninou, tatarák z argentinské krevety s kaparou, marinovaná mušle Sv. Jakuba v rajčatové vodě, carpaccio z halibuta s ponzu dresinkem

________________________________________

Ch. D'Yquem, Sauternes 1er Grand Cru Classe 1979

+

Telecí svíčková na zeleném kari s ravioly plněnými citrónovou ricottou

________________________________________

Ch. D'Yquem, Sauternes 1er Grand Cru Classe 2000

+

Salát z maracuji a manga s bazalkou

________________________________________

+ Bordeaux blanc Doisy Daëne 2013 pro spláchnutí sladkých chutí

zhodnocení degustace

Ukázalo se, že sladká vína z Ch. D´Yquem jsou k párování se slanými jídly opravdu velice vhodná. Překvapila nás obrovská rozdílnost chutí mezi jednotlivými ročníky. Některé vína byla nesmírně mladistvá, především zcela dokonalý ročník 1988. Svěží, mohutné a nekonečně dlouhé víno, zcela jednoznačně nejlepší víno tohoto večera. Bohužel v párování s Foie Gras víno zcela převálcovalo jídlo a párování tak nedopadlo nejlépe. Přečtěte si i hodnocení druhé degustace, kde jsme měli k jednotlivým vínům většinou odlišná vína. Naopak ročník 1994 měl již terciární tóny, ale párování s tataráky u ryb a mořských plodů dopadlo výborně. Jako nejlepší tři párování byly vyhodnoceny - Treska s rizotem a suché Y de Yqeum 2007, stejně bodů získaly i mořské tataráky s Ch. D´Yquem 1994 a těsně za nimi pak gratinovaný Roquefort s Ch. D´Yquem 1983.

foto
datum konání
23. 1. 2024
čas
18:00
délka
3 h
Místo konání
CJ26 Restaurant
Grafická 26, Praha 5 - Smíchov
kapacita osob:
12
cena na osobu
10 900,- Kč
Tradiční i méně tradiční kombinace
© Rare Wine 2024 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.