LEDEN 2020

Nezobrail se Vám e-mail správně? Klikněte sem

RareWine NEWS
Kompletní změna webových stránek
 

Po více jak šesti letech činnosti Rare Wine jsme se rozhodli k významnému kroku – kompletní změně webových stránek. K tomuto náročnému kroku nás vedla chuť ukázat, že stále hledáme nové směry v propagaci starých vín.

Hlavní výhody pro naše klienty jsou:

  • možnost platit degustace i vína kartou (stávající možnosti plateb na fakturu u degustací i vín a na dobírku či v hotovosti u nákupu vín samozřejmě zůstávají zachovány)
  • informace o aktuálním počtu volných míst na degustacích
  • možnost objednat se na degustaci jako náhradník přes internet – informace o volných místech a možnosti náhradníků je vidět u detailu degustace nebo lze filtrovat dle požadovaného počtu volných míst. Pokud je zaškrtnuto políčko „náhradníci“, zobrazí se degustace včetně těch, na které se lze přihlásit jako náhradník
  • zlepšení vyhledávání vín na našem eshopu – podle zemí a oblastí, ročníku, barvy, ceny, kvality i podle dalších kritérií a jejich kombinací
  • nová možnost vyhledávání vín dle hlavních oblastí s uvedením charakteristik těchto oblastí a nejlepších ročníků
  • souběžně rozšiřujeme nabídku eshopu nad 150 různých vín – můžete ji využít například k nákupu zajímavého dárku k narozeninám
  • vytvoření nové sekce „blog“, kde budeme postupně publikovat zajímavé články k archivním vínům

Věříme, že se vám bude náš nový web líbit a v případě nějakých porodních bolestí či nápadů na vylepšení nás prosím informujte na info@rarewine.cz.

 
Připravujeme
Připravujeme

26.2.2020 18:00 středa

POZNÁVÁME VÍNA Z CELÉHO SVĚTA – BORDEAUX STYL

Porovnáme vína postavená na Cabernet Sauvignonu nebo Merlotu z Bordeaux – jedno z pravého a jedno z levého břehu s obdobnými víny z Austrálie, Kalifornie, JAR, Argentiny, Chile a Toskánska. Všechna vína budou kolem dvaceti let stáří.

více o degustaci
 
POZNÁVÁME VÍNA Z CELÉHO SVĚTA – BORDEAUX STYL

11.3.2020 18:00 středa

ZAČÍNÁME SE STARÝMI VÍNY - ČERVENÁ

Cílem dalšího pokračování této úspěšné degustace je ukázat specifika degustace červených archivních vín. Ochutnáme osm vzorků ze slavných oblastí (Bordeaux, Burgundsko, Rhona, Languedoc, Piemonte, Rioja, a také něco z Nového světa - Kalifornie a Austrálie.

více o degustaci
 
ZAČÍNÁME SE STARÝMI VÍNY - ČERVENÁ

18.3.2020 18:00 středa

CHAMPAGNE Z MAGNUM

Dlouho připravovaná degustace velkých Champagne z magnum láhví. Ochutnáme vína z rozmezí let 1970 až 2002 a oceníme schopnost vyzrávání ve velkých formátech. Připravili jsme mimo jiné Comtes de Champagne 1970 Taittinger, Champagne Sir Winston Churchill 2002 Pol Roger, Grande Annee 1996 Bollinger, Cristal 1996 a Krug 1995.

více o degustaci
 
CHAMPAGNE Z MAGNUM

25.3.2020 18:00 středa

BÍLÉ BORDEAUX

Vyzrálá bílá vína z Bordeaux si ukážeme na dvou ročnících Ch. Carbonnieux (87 a 53) a především na čtyřech ročnících Ch. Laville Haut Brion (bílé La Mission Haut Brion) 1966, 1973, 1985 a 1996.

více o degustaci
 
BÍLÉ BORDEAUX
Zajimavosti

CHARITATIVNÍ DEGUSTACE A AUKCE

Děkujeme všem dárcům i vydražitelům za jejich pomoc. Na celé akci včetně Charitativní degustace Bordeaux jsme pro Nadační fond Rozum a Cit získali úžasnou částku 273 600 Kč.

CHARITATIVNÍ DEGUSTACE A AUKCE

 

LA TACHE & SPOL

Výjimečná degustace přinesla hodně nových poznatků - Le Grand Rue GC přes vynikající ročník 99 v této konkurenci nezabodovala. La Romanee GC 90 (víno nyní na vrcholu) skončilo na 3. místě. Na druhém místě zcela úžasné La Tache GC 75 - i v úplně špatném ročníku to bylo opravdu dokonalé víno, pouze barva byla trochu slabší. Vítězem dle předpokladů La Tache GC 96, které bylo otevřeno předem asi 50 hodin a ještě ve sklenici potřebovalo asi hodinu na rozvinutí chutí a vůní.

LA TACHE & SPOL

 

BRUNELLO DI MONTALCINO

Porovnání různých stylů Brunella - jemné, elegantní a dlouho zrající Biondi Santi, mohutná ovocná Valdicava a Lisini kombinující eleganci s vyzrálostí. Brunello di Montalcino Ugolaia 1997 z vinařství Lisini, víno zcela ideální k pití a o hlas zvítězilo před Biondi Santi 88, které bylo stále trochu zavřené.

BRUNELLO DI MONTALCINO

 

VELKÁ VÍNA ST. EMILIONU

Krásná degustace opravdu velkých vín. Výsledek ukázal dokonalost ročníku 1990, který je podle mne nyní opravdu na vrcholu dokonalosti. Důkazem je první místo Ch. Angelus 1990 a třetí místo Ch. Pavie 1990. Ch. Ausone 1998 se umístil na druhém místě - nicméně i přes otevření 24 hodin předem a 2 hodiny dekantace byl ještě poměrně zavřený a bylo by lepší ho otevřít tak za 10 let.

VELKÁ VÍNA ST. EMILIONU

 

OPRAVDU STARÁ BAROLA

Barolo je opravdu jedno z nejvděčnějších vín pro dlouhé zrání. Všechna vína byla příjemně pitelná, některá dokonalá. Borgogno, z vynikajícího ročníku 1964, se umístilo na třetím místě. Před ním bylo Giuseppe Mascarello 58 nejvíce nám chutnalo Borgogno z legendárního ročníku 1947.

OPRAVDU STARÁ BAROLA

Podrobný popis všech konaných degustací najdete na http://www.rarewine.cz/archiv-degustaci
 

CO ZAJÍMAVÉHO JSME NAKOUPILI

Co víno, to legenda

CO ZAJÍMAVÉHO JSME NAKOUPILI

ZAŘAZENÍ VÍN Z ROČNÍKŮ 2005 A 2006

Vzhledem k nezadržitelnému běhu času jsme rozhodli, že do degustací i prodejů vín Rare Wine zařadíme i ročníky 2005 (v celé Evropě úžasný) a 2006, abychom obohatili nabídku i o další většinou již vyzrálá vína. Jsem přesvědčen, že především ročník 2005 obohatí naši nabídku o úžasná vína.

ZAŘAZENÍ VÍN Z ROČNÍKŮ 2005 A 2006

Překročili jsme 1000 lajků na FaceBooku1