DEGUSTAČNÍ VEČEŘE – PÁROVÁNÍ S ARCHIVNÍMI VÍNY

seznam degustovaných vín

 

Champagne 2006, Henriot +

Risotto ze stařené rýže acquerello s houbami (amuse bouche)

__________________________________________________

Grüner Veltliner Smaragd Rotes Tor 2007, Franz Hirtzberger, Wachau +

Mušle svatého Jakuba s pikantní křupavou zeleninou

__________________________________________________

Brunello di Montalcino 2004, Cupano, Toskánsko +

Křepelka s brokolicovým flanem, lanýž demi-glace

__________________________________________________

Ch. Pape Clement (bílé) 2004, Bordeaux +

Foie gras zmrzlina, yuzu kaviár (amuse bouche)

__________________________________________________

Ch. Carbonnieux 2005 (červené), Bordeaux +

Severoněmecké wagyu rib eye, kořenová zelenina, smržová omáčka

__________________________________________________

Beaune Les Epenottes 1er Cru 1976 (červené), Parent, Burgundsko + 

Carpaccio US Prime hovězí svíčková, parmazán (amuse bouche)

zhodnocení degustace

Krásná degustační večeře potvrdila, že Restaurant CJ26 patří jednoznačně mezi nejlepší podniky v Praze. Všechny chody si v párování našly své příznivce, nicméně některé nás zaujaly více. První párování rizota s houbami a champagne bylo zcela klasickou ukázkou jídel a vína, která k sobě fantasticky ladí, mezi nejoblíbenější se ale nezařadilo. Druhým chodem byly velmi výrazné mušle svatého Jakuba se zeleninou a plným Veltlínem v kategorii Smaragd. Podle mne sice víno a jídlo fungovaly spolu velmi dobře, ale na stupních vítězů také nestanuly. Třetím chodem byla úžasná křepelka udělaná velice výrazným způsobem s Brunellem od Cupana. šlo asi o bodově nejlepší víno večeře, mohutné a neuvěřitelně svěží, které se k takto připravené křepelce skvěle hodilo. Jednoznačný vítěz večera. Následoval amuse bouche - foie gras zmrzlina s bílým suchým Bordeaux. Šlo asi o nejodvážnější kombinaci večera a jsem moc rád, že se umístila na druhém místě. Pátý chod bylo vynikající wagyu v smržové omáčce červeným Bordeaux. Zvolili jsme pro párování zcela klasickou kombinaci. Podle mne sice víno bylo o trochu slabší než omáčka, ale většině se kombinace líbila a umístila se na třetím místě. Posledním chodem bylo carpaccio s parmazánem, velmi netradičně kombinované s burgundským z ročníku 1976. Pro mne jedna z nejlepších kombinací ve své rafinovanosti, celkově čtvrté místo. 

foto
datum konání
12. 10. 2022
čas
18:30
délka
3 h
Místo konání
CJ26 Restaurant
Grafická 26, Praha 5 - Smíchov
kapacita osob:
22
cena na osobu
5 200,- Kč
Pečlivě připravené vinné párování
© Rare Wine 2022 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.