TO NEJLEPŠÍ Z PIEMONTE

seznam degustovaných vín

Gaia & Rey Langhe 2005, Gaja

Barolo Cerequio 1996, Roberto Voerzio

Barolo Le Rocche del Falletto Riserva 2001, Bruno Giacosa

Barolo Colonnello 1990, Aldo Conterno

Barolo Brunate Riserva 1986, Giuseppe Rinaldi

Barbaresco Costa Russi 1982, Gaja

Barolo Monfortino Riserva 1990, Giacomo Conterno

Barolo Monfortino Riserva 1947, Giacomo Conterno

zhodnocení degustace

Degustace toho nejlepšího, co nabízí Barolo a Barbaresco - nejslavnější vinaři a nejlepší ročníky. Na úvod úžasné Chardonnay burgundského stylu - Gaia & Rey 2005, dokonalé, nekonečné a ideálně vyzrálé. Prvním červeným bylo Barolo 1996 od modernisty Roberta Voerzia, mohutné a strukturované. Za několik let bude ještě lepší. Barolo Le Rocche del Falletto Riserva 2001 od Bruno Giacosa bylo dokonalé, avšak nejen věkem, ale i projevem velmi mladé s krásnou perspektivou. Zato Barolo Colonello 1990 od Aldo Conterno bylo dokonale vyzrálé, jemné a elegantní víno (4. místo). Barolo Brunate Riserva 1986 od Giuseppe Rinaldi bylo zcela dokonalé a o bod se stalo vítězem degustace těsně před mnohem dražším Monfortinem 1990 od Giacomo Conterno. To bylo mohutnější i delší, ale nebylo ještě tak úžasné vyzrálé. Na třetím místě bylo velice mladě působící Barbaresco Costa Russi 1982 z vinařství Gaia, které se bude ještě pravděpodobně trochu zlepšovat. Bohužel Monfortino 1947 bylo lehce naoxidované, což se projevilo ve světlé barvě i v chuti. I přes tento stav působilo jako velké víno. Jako náhradu jsme ochutnalo Barolo Riserva Borgogno 1947, které bylo ve velmi pěkném stavu a skončilo na pátém místě.  

foto
datum konání
1. 2. 2023
čas
18:00
délka
3 h
Místo konání
Royal Wine Club
Zborovská 32, Praha 5 - Smíchov
kapacita osob:
12
cena na osobu
14 400,- Kč
Přijďte ochutnat vína největších mistrů Nebbiola
© Rare Wine 2024 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.