Večeře se snoubením archivních vín

seznam degustovaných vín

Beaune Clos des Mouches 1996, Joseph Drouhin, Burgundsko, Francie, bílé
+
Parmazánová espuma, tataráček z polosušeného hroznového vína, Grani Smith želé, těsto s oříšky
-
Querceto 1999, Il Sole di Alessandro, Toskánsko, Itálie
+
Ceviche z tuňáka s lososovým tataráčkem, fenyklový salát, krvavý pomeranč, yuzu dresink
-
Ch. Pape Clement 1988, Bordeaux, Francie
+
Otevřená raviola, trhaný hovězí krk, carpaccio z červené řepy, omáčka z jeřabin
-
Ch. Beaucastel 1999, Chateauneuf Du Pape, Francie
+
Srnčí hřbet, dýně, cavola nero, kaštanová omáčka s lanýžem
-
Tokaj Aszu 5 puttonyos 1975, Oremus, Maďarsko
+
Maracuja, bílá čokoláda cheesecake, rakytník sorbet

zhodnocení degustace

Již podruhé jsme si dokázali, že snoubení vyzrálých vín a pečlivě vybraných pokrmů je nejen možné, ale může to být opravdu nevšední zážitek. Z jednotlivých chodů a jejich párování nejvíce zaujala kombinace Tokaje a cheesecake z marakuji a rakytníku - výrazná kyselina dezertu vytvořila u Tokaje pocit téměř suchého vína. Dále zaujal ceviche z tuňáka v kombinaci s velmi svěže působícím cabernetem z Toskánska a na třetím místě se umístil vynikající srnčí hřbet (v Portfoliu ho opravdu umí báječně) a Ch. Beaucastel.

foto
datum konání
22. 11. 2017
čas
19:00
délka
3 h
Místo konání
PORTFOLIO restaurant
kapacita osob:
24
cena na osobu
4 400,- Kč
Druhá degustační večeře Rare Wine
© Rare Wine 2020 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.