OPRAVDU STARÁ BURGUNDSKÁ

seznam degustovaných vín

Gevrey Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques 1969, Paul Tribourg

Chambolle Musigny 1959, Bouchard Pere & Fils

Vosne Romanee 1959, Bouchard Pere & Fils

Beaune 1er Cru Les Greves 1959, Jules De Canniere

Charmes Chambertin Grand Cru 1959, Barrieres Freres

Gevrey Chambertin 1949, Bouchard

Beaune Bressandes 1er Cru 1945, Louis Lavirotte

Beaune Caves Louis Latour 1er Cru 1937, Louis Latour

zhodnocení degustace

Degustace vín v průměrném stáří je spojená vždy s velkým očekáváním ohledně stavu degustovaných vín, která již mají svůj vrchol vždy dávno za sebou. Tentokrát jsme byli překvapeni, že všechny degustované láhve byly ve velmi dobré kondici a všechna vína byla krásně pitelná. Z degustovaných vín tři láhve výrazně vystupovaly krásou archivních vín. Jednoznačně nejlepším vínem bylo podle očekávání jediné Grand Cru -  Charmes Chambertin Grand Cru 1959 od Barrieres Freres. Víno stále ovocné s nádhernou tmavou barvou a jednoznačně nejdelším průběhem. Na druhém místě se umístilo velice elegantní Beaune Bressandes 1er Cru 1945 od Louis Lavirotte a na třetím pak pouze vesnické víno Vosne Romanee 1959 od Bouchard Pere & Fils. Bylo velice zajímavé, jak i po více jak šedesáti letech byly odlišné projevy jednotlivých vín s výraznou charakteristikou jednotlivých apelací - Vosne Romanee bylo například nejelegantnějším vínem degustace. Zajímavostí bylo nejstarší víno z roku 1937, kdy se jednalo o velmi zvláštní padělek - viz podrobnosti na našem blogu.

foto
datum konání
1. 3. 2023
čas
18:00
délka
3 h
Místo konání
Royal Wine Club
Zborovská 32, Praha 5 - Smíchov
kapacita osob:
12
cena na osobu
6 200,- Kč
Průměrné stáří vín 68 let - pro milovníky terciárních tónů
© Rare Wine 2024 / all rights reserved
Design, koncepce, výroba: HMS design

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o alkoholických nápojích.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.
Více informací v zásadách zpracování osobních údajů.